Om Green focus.se

Miriam heter jag som driver Green focus.se och jag brinner för hälsa och välbefinnande. Naturen och trädgården har alltid varit en plats för mig att återhämta mig i och finna ett lugn. Jag vill inspirera andra att också använda naturen som "läkemedel" både i förebyggande och behandlande syfte. Jag är friskvårdsguide, livsstils/- kostrådgivare och trädgårdsdesigner.Idag har vi en ständig stimulans i hjärnan och den behöver "aktiv vila", själv tycker jag också att det är en utmärkt plats för reflektion. Något jag tror många tyvärr glömmer bort. Utbrändhet är idag den största orsaken till sjukskrivning och det finns mängder med forskning som visar att natur, skog, grönområden, grön rehab och liknande verkligen fungerar och får människor åter i arbete eller studier. Bäst är om man kan förebygga sjukskrivning, att börja "äta" natur innan det är för sent.– Det som är mest känt är att immunförsvaret får en boost när vi vistas ute i skogen. Andra saker man ser är lägre blodtryck, stressreduktion, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga och mer kreativitet. Vi behöver naturen. Och vi behöver den på ett lite annat sätt än när vi bara tar snabba promenader och pratar, grubblar eller lyssnar på musik under tiden, säger Petra Ellora Cau. 
Modernpsykologi.se 2018/08/15

Mitt närmaste stora naturområde är Vättlefjäll som ligger inpå husknuten och jag tar er gärna ut i dessa vackra skogar. Kanske med fika, matlagning vid en sjö eller ett s.k Skogsbad med mindfullness och lugn.

Jag kan också resa i närområdet kring Göteborg om det passar er bättre eller varför inte en grön dunge i närheten av er arbetsplats? Kan vi inte ses ute så kommer jag även in och inspirerar i en föreläsning till bättre hälsa med bra kost, motion och återhämtning för era anställda. Väl investerade pengar om det kan minska sjukdom.

maila: miriam.wallhav @hotmail.com

foto: greenfocus.se


1 kommentar:

  1. Heja Miriam! Du behövs för att göra världen lite lugnare.
    Lycka till med din viktiga gärning.
    /Bosse

    SvaraRadera